Jong Actief in Coronatijd

Jong Actief in Coronatijd

Sjoerd
4 juni 2020

Ook wij hebben helaas tijdelijk onze deuren moeten sluiten i.v.m. de landelijke maatregelen rondom het COVID-19 virus, gelukkig zijn we nu, geheel coronaproof weer dagelijks open voor alle jongeren (18-28 jaar) uit Den Bosch!

De maatregelen zijn door onze werkers, maar vooral door onze jongeren, als erg zwaar ervaren. Thuisisolatie is voor deze doelgroep een valkuil; structuur, ritme en het toch al kleine sociale netwerk vielen volledig weg en sociaal-psychische problemen namen toe. In de maatschappelijke discussie waar het vooral ging over de fysieke gezondheid, misten wij vragen en aandacht rondom de mentale en psychische gevaren die het virus en bijbehorende maatregelen met zich mee brachten.

Wij zijn ontzettend trots hoe alle jongeren hier – met vallen en opstaan –  zich toch doorheen hebben weten te slaan!

 

Een nieuwe start

 
De noodzaak voor een fysieke locatie om elkaar te ontmoeten, aan talentenplannen te werken en activiteiten te kunnen doen werd door deze crisis nogmaals bevestigd. Des te blijer zijn we nu dat we geleidelijk alle projecten en activiteiten weer met zijn allen kunnen oppakken! Uiteraard met 1,5 meter afstand en liters desinfectiemiddelen.

Heb jij de crisistijd ook als erg zwaar ervaren, heb je behoefte aan een kickstart of wil je even de deur uit voor een kopje koffie? Kom langs bij ons oude, maar o-zo-waardevolle pand aan de Tramkade!

Sjoerd
4 juni 2020

Steun Jong Actief met uw donatie

Met uw donatie zet Jong Actief zich in voor de ontwikkeling en ontplooiing van talenten, vaardigheden, capaciteiten en mogelijkheden van kwetsbare jongeren met als doel deze jongeren zelfredzaam te maken in de huidige maatschappij.