Missie & visie

Onze missie

Jong Actief is voor en door jongeren opgericht. Jong Actief richt zich op de ontwikkeling van vaardigheden en talenten van jongeren. Dit heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken in de huidige maatschappij. Dit alles voor een groot deel geleerd van en ondersteund door leeftijdgenoten.

Jong Actief biedt iedere jongere een veilige plek en nieuwe kans om zich te ontwikkelen totdat zelfredzaamheid in de maatschappij is bereikt.

Vooral jongeren die problemen kennen in hun privésituatie dragen het hart van Jong Actief. Jong Actief richt zich op jongeren die reeds in de hulpverlening terecht zijn gekomen of dreigen te vallen. We belichten de mogelijkheden die er altijd zijn en werken aan successen. Succes ervaren is belangrijk voor iemands persoonlijke motivatie, zo ben je sterk en zelfverzekerd om uitdagingen aan te gaan. Jong Actief maakt sterk en wil vooruit en wil constant ontwikkelen voor de toekomst.

Op diverse gebieden kunnen jongeren zichzelf verrijken met de kennis en ervaring van de vrijwilligers, stagiaires en coaches die bij Jong Actief werken. Er wordt samen met een geweldige groep mensen aan succes gebouwd!

Onze visie

Elke jongere is uniek, heeft talenten en heeft recht op speelruimte om een eigen identiteit te ontdekken en ontwikkelen. Elke jongere heeft recht op een volwaardige plaats in de samenleving.

Afgeronde projecten

Bij Jong Actief werk je aan toekomst, samen met andere jongeren.

Kom jij ons versterken?

Jong Actief zal niet kunnen voortbestaan zonder onze vrijwilligers. Alle toekomstige vrijwilligers zijn van net zo groot belang om de stichting en onze visie te helpen ontwikkelen en de missie te blijven nastreven.

Steun Jong Actief met uw donatie

Met uw donatie zet Jong Actief zich in voor de ontwikkeling en ontplooiing van talenten, vaardigheden, capaciteiten en mogelijkheden van kwetsbare jongeren met als doel deze jongeren zelfredzaam te maken in de huidige maatschappij.