Waarom Jong Actief

Waarom kom je naar Jong Actief?

Jong Actief werkt voor jongeren die klaar zijn met de reguliere hulpverlening. Deze jongvolwassenen zijn vaak gelabeld door jeugdhulpverlening, meervoudige problematiek, psychiatrische hulpverlening, verslaving en detentie. Zij worden zo vaak door de maatschappij, maar ook door hun zelf, gezien. Wij geven deze jongeren hun eigenwaarden weer terug!

Kom jij ons versterken?

Jong Actief zal niet kunnen voortbestaan zonder onze vrijwilligers. Alle toekomstige vrijwilligers zijn van net zo groot belang om de stichting en onze visie te helpen ontwikkelen en de missie te blijven nastreven.

“youth is a resource not a problem”

Wij doen dit door op een vernieuwende manier te kijken waar hun talenten liggen en gaan hier stapsgewijs mee aan de slag. Dit doen wij door middel van een breed scala aan activiteiten en improvisatie, waarin de sleutel is dat wij jongeren nieuwe vaardigheden te laten ontdekken en op een speelse manier laten bijdragen aan de maatschappij.

Jong Actief is een community waar jongeren in opgenomen worden. Zij eten en werken samen aan zeer diverse projecten. Zo leren zij middels gelijk onderwijs ook veel van leeftijdsgenoten.

Bij Stichting Jong Actief bieden wij jongeren een plek in de stad waar ze geaccepteerd worden en hulp krijgen om zichzelf te herpakken. Middels trainingen, begeleiding en groepsactiviteiten ontwikkelen zij zich en creëren zij een startpositie om weer deel te nemen aan werk/ scholing of ander vrijwilligerswerk.

Hoe wordt dit gecoacht?

Bij Stichting Jong Actief hebben wij één Senior talentcoach en één Junior talentcoach, die kijken naar alle leefgebieden van onze jongeren en met een ‘er op af’-benadering samen met deze jongeren aan de slag gaan. Wij hebben een aanpak gecreëerd waarin wij werken met een zelf ontwikkeld talentplan. In het talentplan werken wij stapsgewijs aan de eigen ontwikkeling en re-integratie.

Afgeronde projecten

Bij Jong Actief werk je aan toekomst, samen met andere jongeren.

Steun Jong Actief met uw donatie

Met uw donatie zet Jong Actief zich in voor de ontwikkeling en ontplooiing van talenten, vaardigheden, capaciteiten en mogelijkheden van kwetsbare jongeren met als doel deze jongeren zelfredzaam te maken in de huidige maatschappij.